Elkészült az új mesekönyv! Nagyapó meséi 2!

Hamarosan megjelenik Nagyapó új könyve. A karácsonyi mesekönyvpiac újdonsága nálunk már előjegyezhető. Szállítás remélhetőleg október közepén,  - amint kijön a nyomdából. A mesék főszereplőit már ismerik az olvasók. Ezúttal a történet során új család is beköltözik a kertbe, Boldizsár és a két lánya. Kemence épül, és a kalandok vége - ennyit elárulhatok - kettős esküvő lesz!

Azoknak, akik nem olvasták az eddigi meséket:
A mesehősök a szabadban gyakran előforduló állatok, egerek és különféle bogarak. Nem csak a már sok-sok mesében kedves ismerősként felbukkanó egér, tücsök, hangya, vagy szentjánosbogár, hanem például ganajtúró, lótetű, pók - amiket valljuk be, nem sokan kedvelnek, - vagy például a bodobács (suszterbogár néven talán közismertebb) szereplői a mesének. Nem rémül meg senki attól, hogy a grill tűzhely rakott téglái között pókok tanyáznak, vagy éppen átmegy a színen egy galacsint görgető ganajtúró (elegánsabb nevén skarabeusz), megjelenik egy hatalmas lótetű.

A mesélő felnőtt nyelven, felnőtt hangsúlyokkal és szavakkal beszél, nem gügyög, a szórakoztatás mellett célja, hogy az olvasók ne kezeljék ellenségként a környezetünkben élő állatokat, és megismerjék, megértsék azok világát. A kerti bogarak mindennapi életünk természetes részei.  A mese természetesen a képzelet világából táplálkozik, de az információk, amiket észrevétlenül megkap az olvasó, értékesek. Ahhoz segítenek, hogy megértsék, miképpen, hol és hogyan élnek, apró szomszédjaink.